2023-09-14 994 浏览
串燒屋 (觀塘)觀塘通明街54號地今次老友帶咗我去觀塘嘅串燒屋,2.5小時任食任飲,用QR code落單,仲有自動波嘅串燒機,好爽。😻丸類拼盤芝士腸、牛丸、貢丸、魚片頭、台灣腸、白魚蛋、芝士流心獅子狗、腸仔、炸魚蛋、小豆卜、龍蝦丸、紅腸。大廚精心挑選,不是一般的街市貨色,丸類爽口彈牙,鹹道適中,小豆卜夠香脆,流心獅子狗芝心爆出黎好正!😋海鮮拼盤蒜蓉生蠔、蒜蓉青口、多春魚、海蝦。生蠔青口新鮮Juicy,醬汁調配得很好。多春魚口感煙韌,這個串燒方法火喉平均,多春魚不容易散。海蝦原汁原味,鮮甜蝦膏多。🤤肉類拼盤豬頸肉(爽口彈牙)、雞肉(新鮮嫩滑)、牛舌(口感夠林,肉汁豐富)、牛肉(口感煙韌,牛味濃都)、豬腩片(脂肪比例十分好,肉味香濃)。😄日式吉列拼盤榴槤球、香芋球、吉列芝士吉列蟹柳、吉列海蝦、吉列丸。大廚即叫即炸,又香又脆,再加泰式辣醬好邪惡。😈麻辣雞翼拼麻辣雞腎雞翼夠滑,雞腎夠爽。醃製得剛剛好,辣度小癲,喜歡辣的朋友一定要試。😸雪櫃有蔬菜類、菇類、甜品、前菜、薏米檸檬水、洛神花山楂茶、菊花茶烏龍茶、罐裝啤酒和汽水。串燒屋 食材新鮮,沒有味精,款式夠多,回頭率高。😎
串燒屋 (觀塘)

觀塘通明街54號地

丸類拼盤

海鮮拼盤

蒜蓉生蠔、蒜蓉青口、多春魚、海蝦。

肉類拼盤

日式吉列拼盤

麻辣雞翼拼麻辣雞腎

串燒屋 食材新鮮,沒有味精,款式夠多,回頭率高。😎

2023-09-13