2024-06-08 38 浏览
早幾日趕上尾班車為好朋友慶祝生日🎂我哋去左呢間位於觀塘地鐵站附近嘅人氣餐廳🍴餐廳環境超級靚,充滿夏日渡假風設計,非常適合姐妹聚會或慶祝❤️打卡一流🤩我哋影左好多相,好開心🥳超級推介俾大家🙌慢煮美國豬肋骨配炸薯條呢個美國豬肋肯系餐廳用甜酸醬烤焗16小時慢煮而成,肉質軟腍入味,因為用烤焗烹制,所以食落外層有焦脆口感,非常香口惹味😋香煎帆立貝日式咖哩意大利飯帆立貝鮮嫩,香煎後口感外脆內軟😋日式加喱味道香而不辣,配上意大利飯,估唔到出奇地夾👍一瞬間我哋就食曬☺️lunch time兩個主食仲包一份餐湯及麵包🥯正😗法式焦糖卡士達梳乎釐班戟朋友生日🎂點左個梳乎釐代替蛋糕🎂餐廳仲可以幫手寫上生日祝福,服務好好👍梳手釐空氣感十足,入口即溶,充滿蛋香😋自家制焦糖餅咖啡好好飲嘅一杯焦糖餅咖啡☕️焦糖餅脆卜卜,可以一啖餅一啖啡,或者焦糖餅溶化後另有一番風味☺️Grapefruit Summer Soda西柚酸酸甜甜,加入梳打同碟豆花,飲落醒神,望落又靚❤️📍Be Leaf (觀塘)觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號鋪#beleaf #觀塘敬業街 #觀塘美食 #人氣美食 #人氣餐廳 #美食推介 #香港探店 #打卡餐廳 #

慢煮美國豬肋骨配炸薯條

香煎帆立貝日式咖哩意大利飯

法式焦糖卡士達梳乎釐班戟
梳手釐空氣感十足,入口即溶,充滿蛋香😋

自家制焦糖餅咖啡

Grapefruit Summer Soda
西柚酸酸甜甜,加入梳打同碟豆花,飲落醒神,望落又靚❤️

📍Be Leaf (觀塘)
觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號鋪

#beleaf #觀塘敬業街 #觀塘美食 #人氣美食 #人氣餐廳 #美食推介 #香港探店 #打卡餐廳 #姐妹聚會 #gathering #yummy #kwuntung #foodie #kol #relax #假日度假風⛱️
2024-05-27
午餐