🥘观塘舒适环境叹美味西班牙Set Lunch#食好西观塘美食 #食好西尖沙咀美食 #食好西铜锣湾美食 #食好西牛头角美食🥘今日约左朋友食Lunch,咁啱在观塘做完嘢,顺便喺附近揾间舒服又靓的餐厅,慢慢坐低食返餐好嘅,这间西班牙菜餐厅有三间分店,除咗观塘,另铜锣湾同尖沙咀都有分店,餐厅外有露天茶座,入面装修亦冇有可爱的霓虹灯图案,最钟意是门口满满科幻味道的打卡位🥘Set Lunch :餐汤或冻盘+主菜+饮品或甜品(+$38)呢度的lunch 配搭都几多,有多款唔同冻盘可以拣,,主菜仲有甜品或饮品都很有特式🥘棒棒鹅肝 ,莫希托烧羊柳扒配薄荷沙律$138非常可爱的波波鹅干,上面撒上了咸咸香脆的开心果仁碎,刚好平均了鹅干的油腻感,整体配合得非常好,非常好的开胃菜。 因为不太饿所以特别点了沙律,而mojito烧羊柳的感觉入口很软熟带点点半扒的香气,新鲜蔬菜中的沙律汁中混合了甜甜酸酸的味道,很有不同层次感,好易不经不觉食晒🥘冻切拼盘+$38 ,西班牙海鲜锅饭 $188个人很推荐呢个拼盘,入面有红酒煮梨,芝士及火腿,红酒煮梨的入口质感非常爽脆,甜度刚好而不酸的感觉很
🥘观塘舒适环境叹美味西班牙Set Lunch

#食好西观塘美食 #食好西尖沙咀美食 #食好西铜锣湾美食
#食好西牛头角美食

🥘Set Lunch :
餐汤或冻盘+主菜+饮品或甜品(+$38)

🥘棒棒鹅肝 ,莫希托烧羊柳扒配薄荷沙律$138

棒棒鹅肝

🥘冻切拼盘+$38 ,西班牙海鲜锅饭 $188
冻切拼盘

个人很推荐呢个拼盘,入面有红酒煮梨,芝士及火腿,红酒煮梨的入口质感非常爽脆,甜度刚好而不酸的感觉很不错,而火腿的分量都不少,可以同朋友一齐share 。最经典嘅西班牙菜梗系要点返个西班牙海鲜烩饭,辣辣的海鲜味道,卖相漂亮又吸引,小小的一盘已有四只大虾,虾肉超爽弹,青口鲜甜美味
西班牙海鲜锅饭

虽然呢个🥘Churros (餐甜品 +$38)
见到呢个甜品需要一点时间制作,当上到台嘅时候,真系觉得无叫错到,因为实在太好食,即刻食时是热辣辣,带点点肉桂味道,跟配一小杯仔甜甜的黑蜜味的朱古力酱更正,好想即时多买一个返屋企品尝,问过散点都是六十几蚊,非常推荐呢个甜品
Churros

🥘难得有时间慢慢叹,可以同朋友享受一个舒适的下午,梗系要叫返杯嘢饮Chill 吓

🥘M-G&T-o-MO-MINT & CUCUMBER $75/$108
用上薄荷叶加青瓜片配上Gin 感觉清新够Fresh 又清爽,个人最钟意呢d 清爽口味

🥘WHITE SAMGRIA (Green Apple ,Lychee, Passionfruit) $48/$60
Samgria 是西班牙代表的饮品,混合多种不同的生果,有少少杂果宾治feel ,好易入口甜甜的感觉好啱女仔饮

🥘唔知系咪好少食西班牙菜,觉得今次呢一间餐厅,除咗装修好靓可以打卡之外,西班牙菜都好岩我食,由其系个甜品好正,一定要book mark 定,下次要再来过食
棒棒鹅肝
西班牙海鲜锅饭