2022-06-15 117 浏览
今日收工 來到觀塘東廣場 見到呢間餐廳 Comfy by Chef's Stage 特別有文青的簡約格調 座位又寬敞 所以一眼睇中入去食晚餐菜單有好多選擇 思多想去 和朋友決定先叫一個小清新 煙三文魚凱撒沙拉再試下個意大利飯- 雞肉菠菜南瓜蓉燴意大利飯我地見幾特別 西式CAFE有DON 飯 又叫左個燒美國安格斯牛腹柳+日本蘭王溫泉蛋DON 飯- 煙三文魚凱撒沙拉$118沙拉新鮮 煙三文魚咸度適中 口感細嫩 配有小面包和煙肉碎 係高質的煙三文魚凱撒沙拉加上用2-3塊煙三文魚捲成花朵 好靚- 雞肉菠菜南瓜蓉燴意大利飯$118呢個我個人係力推的 意大利飯口感一流 軟硬度係我鐘意的有南瓜粒 粟米粒的輕甜度 有滑嫩的雞柳粒 加有菠菜(呢個好配) 同埋有少量南瓜籽 配搭得非常好食下次我會再點這個 或者其他意大利飯 -燒美國安格斯牛腹柳+日本蘭王溫泉蛋DON 飯 +配菜$148個DON飯份量好足 好多牛肉 一隻橙黃色的蘭王溫泉蛋 配搭得非常好牛腹柳有濃郁的牛味 有口感 飯入面加有飯素 紫菜 同埋配有2款配菜 減少食肉的油膩感仲配有碗面豉湯咁多牛 好抵食飲品:飲品叫左雲尼拿芝麻鮮奶 巨峰提子檸檬梳打巨
再試下個意大利飯- 雞肉菠菜南瓜蓉燴意大利飯
- 煙三文魚凱撒沙拉$118