2022-07-31
🌟觀塘特色雪條奶茶泰館🌟裕民坊落成左已經有一段時間,商場內都幾多嘢食,呢間係裕民坊3樓嘅東羅·泰館都好多人推介,心思思想去試下。泰館特調雪條奶茶🥤 $58雪條奶茶好有特色呀!Menu上一見到就想試😍,造型設計特別,適合打卡,職員亦好耐心教導我哋如何沖雪條奶茶🧋,奶茶茶底好濃,但又唔會覺得苦澀,甜度亦正常。Citrus Delight (Gin, Coi $68呢杯酒都係見到個造型靚先嗌㗎🤣🤣,酒味唔會好濃,配上水果味道,酸酸甜甜,不錯👍!芭堤雅炭烤脆燒雞(半隻 $168芭堤雅燒雞係即叫即燒,落單後大約等半小時才上菜,落單前職員會提前告知。燒雞外皮真係超香脆😍,食第一啖就知有幾好味😋,當然燒雞要趁熱食,熱辣辣先至最正!東羅泰滷豬手 $88豬手十分大份,肉質軟淋而且入味,豬皮食落去亦唔覺油膩。芒果紅菜頭米紙卷 $32前菜選擇紅菜頭米紙卷,擺盤用芒果點綴,紅菜頭配芒果開胃又好味😋。蒜蓉牛油焗粟米🌽$43粟米都係即叫即焗,家中小朋友想食,一盤有四件,表面焗到焦糖色,好香,又有營養,啱晒小朋友食。
泰館特調雪條奶茶🥤 $58
Citrus Delight (Gin, Coi $68
芭堤雅炭烤脆燒雞(半隻 $168
東羅泰滷豬手 $88
豬手十分大份,肉質軟淋而且入味,豬皮食落去亦唔覺油膩。
芒果紅菜頭米紙卷 $32
蒜蓉牛油焗粟米🌽$43