側民
側民
2022-07-10
3K 浏览
关注
觀塘除咗駱駝漆之外,仲有好多幢工業大廈都有好嘢食😆 最近就去咗一間喺APM後邊工廠大廈嘅日式燒肉店,咁呢一間燒肉店,除咗offer燒肉晚餐外,仲有lunch set 同下午茶🤓 覺得餐廳裝修都幾靚,天花有好多和紙傘,座位好坐😙

澳洲M7和牛(二人前)$478
呢一個餐唔單止有牛肉,仲要有埋刺身拼盤!拼盤set有5款牛肉,(上肩胛肉、下肩胛、肩胛里肌、肩胛小排同肉眼頂)全部都係澳洲M7和牛,每款都有四塊,份量唔少😝 牛肉主要都係肩胛位,牛味都比一般濃郁,而佢哋油脂分布唔同,各有特色🥩 最鍾意食肩胛里肌,餐廳以粒狀呈上,比其他牛肉厚身,雖然油花唔算多,但咬落去唔會韌,肉味香濃😋

咁個刺身拼盤有有頭甘蝦、三文魚、帆立貝、馬刀貝、赤貝,刺身整體新鮮,又夠晒凍🤓 三文魚係三文魚腩,有切花,夠肥美😍 仲有帶子,menu無寫😜 另外套餐會有小食、甜品,有螺肉、泡菜、中華沙律,全部都大大碟~

除咗食燒肉拼盤之外,其實仲可以每人加$44變任食放題,仲會送埋海鮮拼盤,好抵食🤩 有鮑魚、扇貝、蜆、青口、虎蝦,鮑魚大粒又爽身,蜆多汁又甜😘

呢個任食放題都有好多嘢食,有刺身、炸物、串燒、海鮮、肉類、小食、飲品⋯ 😎 我哋叫咗啲炸物,例如:炸餃子、炸蝦、炸蠔、炸薯條,全部都係熱辣辣,新鮮炸好,我覺得好好味🤤

所以計埋落去嗰個燒肉拼盤,有咁多嘢食,價錢上都好抵食,性價比高,三百頭,就有放題任食兩個鐘,下次可以再同朋友食😝

检举
請問係午餐定晚餐?
2022-10-19
2022-12-12