2019-04-30 48 浏览
今日約左朋友係apm睇戲順便食埋晚飯,上openrice見到呢間地點幾就腳同埋d野食好似唔錯就揀左。呢間餐廳全部座位都係毛絨皮坐落去幾舒服,而且位與位之間都寬敞,就算傾計都唔會嘈親隔離枱。我地2個人叫左一份小食、兩個Main、兩個甜品,食到勁飽。小食方面,我地叫左水牛城雞翼,雞翼五件,而且隻隻都好多肉,每隻都烤得好好,好入味,個醬汁帶點微辣好惹味!主食方面就揀左法式鴨腿配蘭度豆及薯蓉同埋西班牙烤雞配烤薯仔。法式鴨腿配蘭度豆蓉鴨腿煮得剛剛好,同埋好多肉兼肉質好軟腍。鴨腿個醬汁係鹹鹹地,同個鴨幾Match。伴碟嘅係豆蓉,唔係薯蓉,所以幾特別,味道都幾好食西班牙烤雞配烤薯仔烤雞肉質唔會好乾身,面頭加左好多孜然粉,非常香口,配埋d烤過既薯仔拎黎配酒簡直就一流👍🏻重口味既朋友仔必點。最後甜品我地揀左「意大利芝士蛋糕」同「焦糖啤梨蛋糕」,芝士蛋糕就不過不失,但焦糖啤梨蛋糕食落去係有驚喜,焦糖嘅甜同啤梨嘅果香融合得幾好食!

我地2個人叫左一份小食、兩個Main、兩個甜品,食到勁飽。

法式鴨腿配蘭度豆蓉

西班牙烤雞配烤薯仔