2022-11-13 45 浏览
天氣開始轉涼,就梗係要同屋企人去食下雞煲,打邊爐,今次就約咗觀塘呢間食。咁喺呢度就係嗌一個雞煲,之後就可以散叫其他餸。咁喺雞煲嚟之前,仲有啲小食送,同埋有醬油自己落。聽講呢度就出名雞煲,咁就梗係嗌佢哋個招牌雞煲試吓啦。我同屋企人都唔係好食得辣,所以呢兩個人就嗌咗半隻雞同埋微辣。睇落都幾多雞煲醬,而每件肉質都幾嫩滑,基本上我哋三扒兩撥就食晒啲雞件。見到啲雞肉嘅色水就知幾入味。😌咁佢哋呢度嘅餸雖然係散叫,但兩樣兩樣咁嗌都會平啲。咁我哋嗌咗茼蒿同筍,睇得出都幾新鮮。🥳估唔到呢度都有鵝腸,就算烚熟咗啲鵝味都好重。另外我哋就嗌咗脆肉鯇,肉質都幾結實,證明都好新鮮。😝跟住就嗌咗啲豬肉同埋蝦滑,個蝦滑熟咗之後都幾彈牙,而個腩都幾重豬味但係唔會好羶。😎最尾仲有冰鎮蜜瓜送,因為插着啲冰,所以到冰凍㗎。😍如果遲啲想食雞煲,應該都會再嚟呢度。性價比幾高。😋😋

咁喺呢度就係嗌一個雞煲,之後就可以散叫其他餸。
咁喺雞煲嚟之前,仲有啲小食送,同埋有醬油自己落。

最尾仲有冰鎮蜜瓜送,因為插着啲冰,所以到冰凍㗎。😍
如果遲啲想食雞煲,應該都會再嚟呢度。性價比幾高。😋😋