今日帶媽咪食西餐 佢未試過法國餐 所以搵咗呢間黎佢放工近嘅觀塘樓上法國餐廳 同佢浪漫一下 🌹🥰 環境舒服 好適合兩個人撐枱腳~ 每台都會送上法國麵包 🥯 口感比較硬身 微溫 可以點上牛油 但我哋叫咗法國藍青口 等等用青口同白汁送麵包 味道一流🤤 法國藍青口 French blue mussels $188 係今日嘅廚師推介 因為咁啱有新鮮嘅青口空運過嚟 好推介呢碟! 因為青口份量都頗多 每人真係幾十隻 食到唔停口😂 細細隻青口 但味道濃郁 少許海水味 加上特製嘅忌廉汁 再配埋法國麵包 超級滿足😋 雞肉凱撒沙律 Chicken caesar salad $108 見到青口咁吸引 我哋先食咗青口 再食返沙律 味道清甜清爽 中和返啱啱濃郁嘅青口 生菜非常爽脆 再加埋麵包糠 食到索索聲 雞肉輕微煙燻過 白裏透紅 好嫩口嘅雞胸肉 唔肥😍Braised Aust beef cheek 紅酒燉牛面頰係用澳洲靚牛面頰肉 中間夾住一層層骨膠原 係入口即溶 口感豐富 食到嗰層膠質! 基本上唔使用刀 輕易已經可以將肉分開 可想而知燉咗好耐 等到林晒😋 另外個醬汁都非常惹味 好鍾意煮到好腍嘅薯蓉 好滑 如果

環境舒服 好適合兩個人撐枱腳~

雞肉凱撒沙律 Chicken  caesar  salad

係用澳洲靚牛面頰肉 中間夾住一層層骨膠原 係入口即溶 口感豐富 食到嗰層膠質! 基本上唔使用刀 輕易已經可以將肉分開 可想而知燉咗好耐 等到林晒😋 另外個醬汁都非常惹味 好鍾意煮到好腍嘅薯蓉 好滑 如果再加個意粉或者飯就可以撈埋啲汁食🥰
Braised  Aust.  Beef  Cheek

兩個人食最後都係$500 左右 仲要食到好飽 同埋平時自己難煮嘅法國大餐 🇫🇷😋
好抵食😍
2021-10-11