2021-08-28
本身想去Apple度換電,但係唔成功,咁就決定買外賣返屋企同屋企人一齊食。之前見同事都買過呢間嘅外賣,佢係一盒盒咁包裝得好整齊。櫻花蝦雞肉丸濃湯和風蕃茄雞肉咖喱飯(轉麵包)套餐 $89一打開已經聞到櫻花蝦嘅香味,湯係好濃郁嘅白湯,湯料有椰菜同埋有肉丸。配麵包白飯都適合咖喱係微辣帶酸,面頭放咗一片炸過嘅蓮藕片,脆脆地幾得意,雞件就帶三四件左右。個汁用嚟點麵包食幾好。意大利產番茄蔬菜濃湯配溫泉蛋豚肉大根卷醬油燒套餐 $69店員會係你面前打隻溫泉蛋落去,浸咗一陣就變咗糖心蛋,個湯其實幾似雜菜湯,勁多料。大根切成條狀用豚肉片包住,配少少甜嘅醬汁感覺唔膩。油揚豆腐黑豚薑汁燒 跟餐+$20同平時食豚肉丼嘅味道相似,係腐皮炒豚肉,醬汁帶淡淡薑味,加埋爽口嘅洋蔥都幾惹味。番茄菠菜芝士雞肉卷 跟餐+$20酸酸甜甜嘅醬汁,龍龍片濃濃嘅芝士味,悶熱嘅夏天食係好醒胃嘅。最鍾意佢有得揀要菜、麵包或者飯,想低碳飲食嘅朋友都可以揀。
櫻花蝦雞肉丸濃湯
和風蕃茄雞肉咖喱飯(轉麵包)
套餐 $89
意大利產番茄蔬菜濃湯配溫泉蛋
豚肉大根卷醬油燒
套餐 $69
大根切成條狀用豚肉片包住,配少少甜嘅醬汁感覺唔膩。
油揚豆腐黑豚薑汁燒 跟餐+$20
番茄菠菜芝士雞肉卷 跟餐+$20
最鍾意佢有得揀要菜、麵包或者飯,想低碳飲食嘅朋友都可以揀。