呢日嚟觀塘搵朋友食晚飯,上網見到有新餐廳,環境好似唔錯,又有優惠,所以嚟試下。個位置其實幾近地鐵站,不過入大廈口個位凹咗入去,好易行過籠😅。一入去就見到餐廳好多人,估唔到星期一都咁full house,餐廳好大,店員帶咗我地去轉彎角落位,感覺private啲啱哂傾計。呢到有set dinner亦都有單點,由於星期一同三晚有主菜買一送一優惠👍,所以我哋散叫。首先叫咗特式凱散沙律($88)🥗,份量唔少,有好多煙肉粒,啱哂餐前開胃。之後就係要咗是日餐湯($68)🥣,好似係忌廉湯,幾creamy有好多餡。小食就要咗白酒煮蜆($168),有勁多隻呀,幾新鮮,配埋個汁唔錯👍。主菜呢,由於見到隔離枱叫咗個🇩🇪德國香腸拼盤($248)好似好吸引咁,所以我哋又跟機🤣,但後悔了...,因為個份量勁多,有四款腸,每款都大大碌,一開始都唔覺咁多,食落就好快飽哈哈,中間仲有薯蓉添,加埋啲洋蔥粒好香口。腸我就鐘意食紅色嗰兩款多啲,彈牙,脆皮。不過真係好飽,我哋食咗成粒鐘🙈,因為諗深啲呢個應該唔係for兩人,well隔離枱係一班人八個到......,哈哈,所以無錯係啱share食的。好彩呢到服務好好,係會等你食完一

好彩呢到服務好好,係會等你食完一樣先上另一樣,如果唔係我哋另一主菜應該凍哂😂,我哋仲要咗法國無骨春雞🐔($218)。上碟好精美好grand咁,隻雞仔好肥美,肉嫩,而且仲有好多蔬菜薯蓉👍。味道就好香黑松露味,不過成道菜整體都比較清淡,而伴碟嘅東西亦無乜味道,但比較特別係雞皮下有釀咗啲包糠。

其實已經好飽飽,不過都要食埋甜品XD,menu唔覺眼有,所以問店員,佢推介咗🍫朱古力芝士蛋糕同🥚焦糖燉蛋,前者正正常常,不過後者又估唔到幾出色喎,佢無平日食到嘅咁甜,但夠香濃👍👍。

最後我哋呢餐有叫到兩杯嘢飲🍸,大大杯亦幾抵叫,叫了一杯Jasmine Mojito($68)同Okinawa Bay($68)。
總括嚟講,今餐食咗好多嘢,好飽,食物用心製作😀,味道唔錯。最欣賞係佢會逐樣逐樣煮同上菜,你可以慢慢食,另外佢哋亦會不斷幫你換碟🍽。環境方面,好闊落,坐得舒服,有室外位,但因為天氣都比較熱所以無出去。價錢方面就中高價啦,不過餐廳新開張有好多優惠俾你揀,例如指定日子主菜買一送一,飲品買一半送一咁,好似另外又會有刺身送,下次有機會可以再嚟試下。
2019-09-16