2021-10-10 72 浏览
Lunch Set:蒜香照燒汁牛柳粒炒意粉 $138是日餐湯(蘑菇湯)Hawaiian Iced Tea餐廳環境幾好,走文青簡約風格。有啲沙發櫈,有啲bar枱,有啲普通枱,lunch walkin就剩係得bar枱。本身想試吓佢個軟殼蟹意粉,但係今次冇🥲蘑菇湯幾creamy幾濃郁,會飲到有幾多蘑菇粒,感覺上係真材實料嘅🥰個湯配一小塊蒜蓉多士,焗得好脆,同埋係比較濃味嘅蒜蓉包,幾好食!意粉入面有唔少既牛柳粒,幾多唔同既菇類同青椒紅椒,上面有啲木魚絲。啲意粉煮得啱啱好,正正常常咁樣😂牛柳粒幾嫩好易咬!入面仲有少少粉,唔會overcook❤️ 整體個意粉甜甜地,唔會話炒得好乾好油,幾樣食材加埋都有唔同嘅口感,雖然冇話特別驚艶,但係係幾好食!(真係想試軟殼蟹😛)個drink賣相幾靚,有一片乾檸檬喺面,杯野係酸酸甜甜既果茶,以為佢會有菠蘿味但係又冇。總括而言我覺得食物質素係幾ok!係我食過觀塘區嘅cafe入邊數一數二嘅幾間,不過真係有啲貴,冇得成日食😂
Lunch Set:
蒜香照燒汁牛柳粒炒意粉 $138
是日餐湯(蘑菇湯)
Hawaiian Iced Tea