2018-12-23 3302 浏览
趁住年尾清假,過咗去觀塘搵朋友食個weekday Lunch,我地想平平地食個西餐,於是就去咗Factory 99,鐘意佢選擇夠多又抵食。位於觀塘商業區入面嘅Factory99,距離觀塘mtr只係5分鐘左右嘅路程,就喺apm後面嘅巧明街,超方便👍🏻而且餐廳係喺工廠大廈入面,地方大,樓底高,有好多座位,但佢依然次次lunch都好爆,想食又唔想等咁耐就要早啲去拎位。呢日我地唔好彩😂坐正近門口嘅等位地區,要喺人群入面食,俾人瘋狂撞背脊同張櫈😂🙈呢到嘅lunch set,包凍熱飲&湯,湯仲可以揀紅湯白湯中湯。⭐️美國IBP肉眼牛扒配芥末燒汁薯條 $80$80大大塊牛扒,肉質嫩滑唔韌,咁嘅價錢咁嘅份量稱得上抵食夾大件。薯條唔算好凍,lunch time多人落單,廚房都要快手整定趕出菜,都明白嘅。⭐️北海道帆立貝黑松露天使麵 $68元貝三大粒,稍微過熟乾身,天使麵份量較多,有微微嘅黑松露香味,醬汁份量啱啱好。⭐️凍檸茶呢到嘅凍飲唔洗另外加錢,鐘意飲呢到嘅凍檸茶,茶味香濃又唔澀,茶底唔錯👍🏻

⭐️美國IBP肉眼牛扒配芥末燒汁薯條 $80

⭐️北海道帆立貝黑松露天使麵 $68