2018-10-14 48 浏览
同同事過開嚟做嘢 一段時間冇嚟,見到已經改變了唔少,重開咗好多唔同新式嘅餐廳!見到呢間車仔麵人頭湧湧 ,羊群心態下一於去試下!望一望餐單價錢唔算貴,而且小食嘅種類仲幾多!我嗌咗個腩汁油麵,湯底好清甜無味精,試得出係用新鮮豬骨淆製! 叫讚讚個魚肉春捲,同埋個牛腩!春捲嘅魚肉餡包得好紮實,咬落好彈牙 !牛腩汁煮得軟淋入味,食落啖啖都係唔同嘅口感😋試左啖朋友嗌嗰個xo辣醬肉燥撈麵亦相當唔錯,配搭新鮮,唔算太辣,但非常惹味!自家製醬汁魷魚魷魚食落好爽脆,而且用醬汁腌到非常入味,食落辣辣地, 連我唔食辣都覺得ok!👏🏻鹽酥雞外皮炸得好香脆,但雞肉嘅肉質出奇的嫩滑! 小店嚟講算係整得相當有質素👍🏻瑞士汁雞翼 雞翼色澤光豔、噴香誘人。一口落去,肉質鮮嫩、油而不膩、 甜而不膩、 滑而有序, 而且煮得相當入味😍皮蛋豆腐皮蛋豆腐醬汁做得相當唔錯,酸酸甜甜食落幾開胃!豆腐亦非常滑嫩,同皮蛋配搭一齊食,好有層次口感🙌🏻

望一望餐單價錢唔算貴,而且小食嘅種類仲幾多!

自家製醬汁魷魚

鹽酥雞