2020-03-01 1663 浏览
係觀塘搵食,成日都會有驚喜。其實已經黎左呢間餐廳幾次啦,次次都係捧住個肚行翻出黎,水準好統一。搵份好工/搵個夾得黎嘅男女朋友,都要d緣同運氣,黎呢度係飯就唔需要靠運氣啦!多數黎食都係午餐,貪佢間餐廳夠大,上菜夠快,仲有多選擇,沙律 意粉 飯 扒,咩都有。平日食飯四圍行有時都未必揀到要食咩,黎呢度,一坐低就已紅有10+餐畀你揀,最岩帶埋d三心兩意嘅朋友黎。今次就叫左個雜菌炒意粉,配凍檸茶。一點完餐,伙記已經上埋湯、飲品。經過次前係觀塘區食炒意粉中伏嘅失敗經驗,我係大讚呢間餐廳。首中個餐大大份,我畀佢嚇親,平時出面食大約你果度嘅二/三分一,如果巴油胃口細嘅,請叫少麵。個麵食落唔會一陣酒味/食到成嘴油,反而食得出佢有個淡淡地嘅醬,唔會乾爭爭嘅撈麵,係條條麵都有,係有畀心機炒過架。當日除左羅宋湯揀之外,仲有木瓜湯,不定期會有d特別少少嘅湯,都幾有新意。但係我都係最鍾意食佢哋嘅ribs,大件之餘仲要好香口,打工仔嘅午餐來講都叫奢華㗎。之前晚餐時間我都有幫襯過一次,如果係諗緊去邊拍拖燭光晚餐的話,呢度都係一個cp值幾高嘅地方。因為佢可以滿足你真係有燭光嘅願望,平價據扒,不過我印象中就無serve紅
之前晚餐時間我都有幫襯過一次,如果係諗緊去邊拍拖燭光晚餐的話,呢度都係一個cp值幾高嘅地方。因為佢可以滿足你真係有燭光嘅願望,平價據扒,不過我印象中就無serve紅白酒,所以你要求嘅規格唔係好正宗嘅西餐係一定會付你滿意。