2023-08-20
呢間餐廳已經多次回訪,環境舒適,地點又方便易搵☺️最重要多打卡位,放假去食,心情特別靚🥰佢哋set lunch性價比好高,我最鍾意食佢地嘅all day Breakfast😍不過今次想食下其他野,所以點左一份豬肉眼扒及意大利飯😋跟Set仲會配一份餐湯及飲品😊見佢門口有個船P到會號外📣📣佢哋出左沙冰🍧呢個夏天真係必點♥️蟹肉蟹膏忌廉意大利飯意大利飯賣相雖然相比其他較普通,但係每啖飯都充斥著一絲絲嘅蟹肉,仲有蟹膏香味,令人引唔住一啖一啖,停唔到口🤤煎焗厚切豬肉眼蕃茄莎沙配燒菠蘿🍍擺盤非常精緻,令人食用時想更悠雅😊豬肉眼好厚肉,入口幼嫩juicy🤤記得襯熱食,放耐左肉質會變到乾身,口感無咁好😋Mixed berry Kakigori呢個賣相勁吸睛,本身已經食到飽飽地,見到即刻好似重新有個胃🤩🤩佢哋沙冰有成三款口味可以選擇,我哋揀左藍莓,士多啤梨🍓沙冰好綿好幼細,食落帶有少少牛奶味,又解暑😍😍店員仲溫馨提示,食到一半可以加入奶醬,勁sweet🥰#人氣餐廳 #網紅餐廳 #香港探店 #觀塘美食 #美食推薦 #高質美食 #宮庭風 #到卡必到 #全日早餐 #hkfood #cp值高 #foodie #hk
號外📣📣佢哋出左沙冰🍧呢個夏天真係必點♥️
蟹肉蟹膏忌廉意大利飯
煎焗厚切豬肉眼蕃茄莎沙配燒菠蘿🍍
Mixed berry Kakigori
#人氣餐廳 #網紅餐廳 #香港探店 #觀塘美食 #美食推薦 #高質美食 #宮庭風 #到卡必到 #全日早餐 #hkfood #cp值高 #foodie #hkfoodie #kwuntong #法式餐廳 #沙冰 #解渴消暑 #人氣沙冰