2020-03-11 53 浏览
發覺大部份香港人都喜歡吃川菜!🌶有時一個下午已經好想當Lunch食小小頂下癮!🌶😍自己就係觀塘區返工!👜當然我都係有川菜癮的一群!🌶但無奈地附近比較小川菜店舖!🤷🏼‍♀️朋友話原來公司附近都有間可以頂下川菜人既地方!🌶我就跟佢過去!🌶去到有個熊貓頭圖案都幾得意!🐼大概熊貓🐼係代表四川,川菜意思!🌶可能係咁!🙈入面真係包羅萬有!🙊佢唔止有得坐低食!🙊入邊仲有幾間零食舖俾你購物!🍭🍬🍫種類都好多!👍🏼😃呢度主要套餐為主!👍🏼每個套餐都包一包紙包飲品!🧃三個同事叫咗三個餐一齊分享!🥰秘製雞酒湯麵!💛🐔主要黃酒為主!💛黃酒夠香!💛湯好飲!👍🏼但雞不夠滑!🐔如果嫩滑一點會比較好!🐔水煮牛肉湯麵!🌶🐂水煮夠辣夠入味!🐂🌶牛肉夠嫩!🌶🐂配料豬紅亦很入味!😋水煮魚湯麵!🌶🐟不得不讚是最好吃的一碗!🌶水煮魚超滑!🐟🌶配埋豬紅一起吃,兩樣都滑滑的!😍口感一流!🤤觀塘區上班族如果有川菜癮的話,過來也不錯!🌶🌶😋#熊館觀塘#觀塘成業街16號怡生工業中心地下D6至7號舖#吃貨Girl

觀塘區上班族如果有川菜癮的話,過來也不錯!🌶🌶😋

#熊館觀塘
#觀塘成業街16號怡生工業中心地下D6至7號舖