2023-08-16 34 浏览
其實好多人都知道,喺觀塘嘅工業區都有好多好味嘅餐廳,今日就去咗一間性價比極高嘅日本餐廳,距離地鐵站5分鐘路程今日嚟到嘅時候都發現咗即使係平日都好多一家大細一齊嚟食,呢個地點真係非常之方便好多人都介紹呢度嘅串燒多選擇而且價錢又抵食,所以我今日都點咗唔同款式嘅串燒黎食彩虹卷 $88彩虹卷唔單止個名賞心悅目,實物都真係好吸引。一共有六款唔同嘅壽司卷,包括左口魚、三文魚、油甘魚、帆立貝等等,一試過食到六款口味。塩燒牛舌芯 $58牛舌芯無得輸,有返一定既厚度,咬落去好嫩,仲有少少爽口,牛味好濃煙肉芝士年糕燒 $22咁多樣燒物黎講,我最鐘意食呢個,表面燒得少少脆,咬落煙韌既年糕中間仲有濃濃既芝士,味道非常夾秘製原條燒笳子 $38落左好重手既蒜蓉原條燒,不過略嫌覺得有少少油,但味道依然好好牛柳粒串 $48牛柳粒中間有車厘茄,車厘茄好甜,牛柳粒係醬燒的,所以加埋車厘茄食就無咁油膩

彩虹卷 $88

塩燒牛舌芯 $58