2021-01-13
朋友介紹我先知呢度有間咁正既餐廳,一路打食評都仲回味緊,呢日黎開觀塘做野就跟佢去食好野啦😎餐廳都坐得好舒適,空間感十足。🔸Le Monde 濃蝦湯本身午餐都有跟餐湯同埋沙律,另外+18可以升級做濃蝦湯。濃蝦湯好濃郁,未飲已經聞到香味,好有龍蝦鮮味,淨係個湯我已經覺得好出色🥺😋沙律加咗醋,酸酸地好開胃。🔸芝士焗龍蝦配蘑菇濃蝦汁意大利飯上碟時都有啲驚訝,都幾大隻龍蝦,肉質都幾嫩,蝦膏鮮甜,龍蝦鉗都拆埋殼,好貼心!餐廳用料一啲都唔孤寒👍🏻意大利飯軟硬程度適中,加上有啲蘑菇粒,咬落好有口感,係海鮮愛好者之選☺️不過一個人食晒會有啲漏,我哋兩個人share就啱啱好👍🏻🔸 Le Monde法式慢煮油封鴨髀配薯蓉及酸紅椰菜油封鴨髀都有驚喜,層皮好脆,肉質唔算好嫩,因為始終都經過醃製,但係都幾香。旁邊有橙味的醬汁,我用來點鴨髀同薯蓉,味道酸酸甜甜,再加埋酸紅椰菜,整道菜都好開胃😆估唔到仲有紅酒煮梨,爽口入味,甜甜地😋套餐仲有跟飲品,叫咗杯熱咖啡、凍奶茶,味道正正常常。整體來講,餐廳的食物好有驚喜,比想像中好食,以呢個價錢來講,食一個法式午餐算好抵!CP值勁高😳
餐廳都坐得好舒適,空間感十足。
🔸Le Monde 濃蝦湯
🔸芝士焗龍蝦配蘑菇濃蝦汁意大利飯
🔸 Le Monde法式慢煮油封鴨髀配薯蓉及酸紅椰菜
套餐仲有跟飲品,叫咗杯熱咖啡、凍奶茶,味道正正常常。