🌸今日同舊同事去左觀塘食日本菜,發現到一間好有驚喜嘅餐廳呀!呢度係工廈區,但環境裝修好寬敞,仲有好多日式靚靚嘅擺設,真係好有feel呀!🔥最重要嘅係食物,呢度主打爐端燒,我哋點咗兩個豪華燒肉套餐,包括刺身、海鮮、主食同飲品,食得好飽好滿足,超級豐富呀!🐮我哋試咗A5鹿兒島薩摩和牛 Set A ($388)裏面有羽下、肉眼上蓋、肩胛肉眼芯、厚切牛舌,仲有美國頂級Prime西冷,肉質都好鮮嫩,油脂勁豐富,每一款都有獨特既味道同口感!🐷🐔豚雞拼盤 Sat C ($208)有日本豬串骨(即係豬仔髀)、荷蘭豚五花同雞腿肉,最鐘意就係豬仔髀,燒得鬆化香口,令人一試難忘!🦀而家講下啲海鮮啦,刺身拼盤有頭甘蝦、白身魚、三文魚、帆立貝、北奇貝,新鮮又好食!最正係海鮮拼盤,有鮑魚、扇貝、甲羅燒同魷魚,尤其係甲羅燒特別出色,蟹膏同蟹肉非常濃郁滑溜,鹹鮮美味到極呀!🙈見到炸物$10幾蚊就有兩件,咁抵食忍唔住要追加,試左吉列蠔、吉列炸蝦、唐揚雞塊,全部都炸到金黃色,卜卜脆好好味!

🌸

🔥

🐮
我哋試咗A5鹿兒島薩摩和牛 Set A ($388)

🐷🐔
豚雞拼盤 Sat C ($208)

🦀

🙈