2022-04-10
Be Leaf🍃 in yourself, you become what you believe...觀塘一間勁chill 勁igable 滿有渡假feel 峇里風情餐廳Cafe🍴,係區內大熱❤ 今次終於有時間黎左,有種小旅行既感覺。餐廳以木系大自然裝修風格,佈滿大量綠色植物,仲有一個鳥巢造型籐椅,日光打卡📸 真係好靚啊!🍔 ll $128🍝 ll $88🍓 ll $52🥭 ll $52🍰 l["糯夫"人氣甜品之選]l $88食物方面同樣精緻,味道亦不錯呢。Burger 豬頸肉質juicy 爽滑,加上菠蘿味道酸甜,不會太膩。Pasta 用上欖菜配搭新穎而出奇地夾,很香口惹味💚。2杯Smoothie 味道夠rich,少甜都好好飲。而甜品既【糯夫】係Waffle 夾上糯米,口感更煙韌香糯,蘸點椰子雪糕同吃更香甜,當然唔少得芒果,旅行感覺整體加倍喔。就算去唔到旅行,尋找一下具特色有心思既打卡餐廳,吃飯`聊天`放風,享受一下慢活感覺,相信亦有種小渡假感覺吧。..×××××ש觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖..
🍔 l[泰式豬頸肉菠蘿竹炭漢堡配薯條]l $128
🍝 l[蒜香欖菜鮮蝦意大利麵]l $88
🍓 l[Strawberry Avocado Smoothie]l $52
🥭 l[Papaya Mango Smoothie]l $52
🍰 l["糯夫"人氣甜品之選]l $88
×××[Be Leaf]×××