2022-07-02
🌴Be Leaf (觀塘)近排人氣大熱波希米亞裝飾嘅cafe🍃 ,裝潢美觀 用左藤織吊椅同傢俬 好有異國風情,另外楊枝甘露疏乎厘班戟好正 下次再食!🌾🍃烤蕃薯菠蘿芥末烤雞胸沙律$82沙律配上菠蘿好juicy! 雖然沒有加上太多沙律醬 但因為有菠蘿的水份和藍莓的酸酸甜甜 唔會覺得太過青草味 而且雞胸非常大份 唔會因為單單一份沙律而唔夠飽🍃香煎魚柳蕃茄莎莎蒟蒻麵$118蒟蒻麵的口感非常爽口 蒟蒻麵配上蕃茄汁 酸酸甜甜非常惹味 而且蒟蒻麵唔會因為吸曬湯汁而變冧,蒟蒻麵真心唔錯!🍃楊枝甘露疏乎厘班戟$128楊枝甘露味道咁特別 一定要試吓先 估唔到咁好食 芒果鮮甜 楊枝甘露酸酸甜甜好開胃 而且蛋香味濃郁既疏乎厘食落去好有空氣感 好正!✨環境:8.5/10 🙋🏻♀️推介:8/10🌾觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖
🍃香煎魚柳蕃茄莎莎蒟蒻麵$118
🍃楊枝甘露疏乎厘班戟$128