2023-11-10 77 浏览
近期愛上食串燒,朋友知道後大力推介一間位於觀塘通明街食串燒及網燒放題"串燒屋"叫我去試下。店鋪位置雖然較為偏僻,但食物質素卻喜出望外,絕對係性價比高。放題任飲任食2個半鐘,時間非常充足,QRcode落單快捷方便。我哋雖然4人,但店員服務態度非常細心,安排我哋坐6人枱,可以有位放袋之餘,自轉燒烤爐又大啲,可以燒多啲食物,真係坐得自在燒得輕鬆🤣食物眾多選擇,海鮮有蒜蓉生蠔,蒜蓉青口,生蠔新鮮,蒜蓉鋪滿面,燒後香氣撲鼻。仲有海蝦,爽口鮮甜。其他串燒類食物就有多春魚,牛丸,貢丸,龍蝦丸,魚角,炸魚旦,芝士狗卷,一口甜薯,紅腸....應有盡有。肉類都唔少,有牛,雞,豬肉串,厚切牛舌,牛仔骨,一口牛肉粒,黑毛豬五花腩,肉質夠鮮嫩多汁。想健康啲可以食多啲菜,有蒜蓉茄子,牛油栗米又香又甜,牛油什菌,仲有我鐘意嘅葵秋。炸物類方面,就至愛佢個炸雙皮奶,外面又熱又脆,裡面煙煙韌韌。仲有吉列炸蝦及炸蠔都炸得恰到好處。甜品及飲品都同樣多款式,有啫喱,雪糕,一口泡芙....非常滿足