2022-11-25
依家北角匯多咗好多野食,見依間「活」係北角匯人流唔多,重點係午飯唔洗等位 ( 因為平時北角匯其他餐廳都要等下位咁 )。但發現咗原來無人排隊都應該有原因(?) 我覺得以百幾蚊黎講量係幾好既,但可惜唔好味既話多會係個負擔😢😢😢今次我地分別叫 韓式辣泡菜大蝦意粉🍝、忌廉煙三文魚意粉,同埋matcha窩夫。但我想講 韓式辣泡菜大蝦意粉其實好似番茄膏醬咁,好似同個餐湯差唔多味咁,所以如果想真係食到泡菜口味我諗都係搵返韓國餐廳會食到你期待既味道。另外,忌廉煙三文魚意粉除左三文魚有好多之外,我都無咩特別可以講,因為忌廉意粉一向食得多都會好易覺得滯,同埋我個人比較喜歡creamy同無咁硬既意粉質感,所以依款意粉我都唔係好鐘意。最後亦都係全餐原本最期待既甜品,但同樣係最失望既一個餐點!!!!我未見過窩夫可以軟到咁(?),佢質感同格仔餅差唔多,可能係我食開外脆內軟既口感,加上濃濃蛋香味既窩夫啦~~所以如果同我一樣鐘意外脆內軟同濃濃蛋香味就可以慳返啲錢,我諗出面其他cafe會有更好既水平~~總括而然,百幾蚊一個餐黎講唔太有CP值,個人就唔會再嘗試啦,因為我諗都係啲主題cafe等啲人可以帶狗仔黎打下卡咁,所以
韓式辣泡菜大蝦意粉
忌廉煙三文魚意粉