2020-10-25 304 浏览
旺角周围揾食既时候,发现佐依间专食天妇罗🍤丼既小店💛有多款天妇罗丼可以简,仲有乌冬,咖哩,其他丼食,同小食🙆🏼‍♀️~. 海鲜天妇罗🍤配手打稻庭乌冬 $75每个丼都会配味噌汤~咸甜适中几好饮😚海鲜天妇罗包括:甲纹鱿鱼🦑,蟹肉棒,海老,菜心苗,椰菜花🥦每件食落都仲系好热辣辣同埋炸衣偏薄唔会太油腻~食落仲系脆卜卜🤤几有惊喜😍最特别一定系菜心苗同椰菜花!!店员叫我地要衬热食佐先~口感几搞笑但又唔会觉得有违和感😆几有嚼口之余食落都几爽甜海老同蟹肉棒啖啖肉外脆内软~鱿鱼虽然唔大块唔厚肉但爽口得嚟又唔韧🙆🏼‍♀️稻庭乌冬洒佐啲木鱼脆脆同葱花调味~感觉系酱油汤底(?)食落都好细滑正正常常😚. 海鲜天丼 $80同乌冬天妇罗差别在有沙律~茄子🍆莲藕同重点既流心蛋!!!我当初因为只蛋挣扎佐好耐~但讨厌饭既我都系简佐乌冬😞大大粒,好小心翼翼地怕整穿个蛋~还原咗食戟之灵入面幸平整嘅炸蛋😂食到炸衣嘅脆之余仲keep到半熟蛋嘅软滑&动L,最后指定动作一定系笃爆只蛋用蛋黄捞饭🥺超正超治疗!!.总结,有乜几可香港有得食天妇罗丼🥺仲要价钱真系好亲民贴地!!由其是lunch食可以午餐价之余仲有得再平~质素仲要唔差🙆🏼‍♀️全部
海鲜天妇罗🍤配手打稻庭乌冬 $75
海鲜天妇罗🍤配手打稻庭乌冬

每个丼都会配味噌汤~咸甜适中几好饮😚
海鲜天妇罗包括:甲纹鱿鱼🦑,蟹肉棒,海老,菜心苗,椰菜花🥦
海鲜天丼 $80

海鲜天丼

总结,有乜几可香港有得食天妇罗丼🥺仲要价钱真系好亲民贴地!!由其是lunch食可以午餐价之余仲有得再平~质素仲要唔差🙆🏼‍♀️全部都热辣辣,难得地唔会好油太多炸粉😆不得不提蔬菜类真系好特别!油腻得黎又可以食啲菜~点埋个天妇罗汁食甜甜地🤤又系另一种味觉!如果唔抗拒食饭真系要食流心蛋🥺仲有个系海胆都好似好正!(唔够喉你可以再加钱要指定天妇罗🍤)
海鲜天妇罗🍤配手打稻庭乌冬