2017-05-02 135 浏览
雖然我住係附近,但係好少行到去北帝街果頭食野(多數都係食糖水多),今次行過見到就諗住入去試下佢既「非凡」啦入到去睇到Menu,睇落同其他小店都差唔多姐,跟住個姐姐就同我地講:「牆上面呢D菜係Menu上面無架!」一見到個德國咸豬手竟然只係$110!!我諗都唔諗就已經嗌左等左一陣就已經熱噴噴咁黎到我地枱頭啦~呢碟豬手好大碟,而且肉係勁多勁多既!真係抵到爛啊!!職員姐姐幫我地切開之後,我地個個爭住食啊肉質十分香嫩、煙煙UN UN既口感,再搭配上一層肥膏真係無得頂!而且呢隻豬手雖然有一層肥膏係度啊,但其實都算係瘦肉多,食落都唔多肥膩架!雖然我一直都係度讚隻咸豬手,但其實其他菜式都唔錯架!呢碟沙拉骨係肉多骨少,而都有淋滿哂沙拉醬,無俾少料你架!而且想讚既係,呢碟沙拉骨只係$68,比起好多其他既餐廳都好親民啦呢個櫻花蝦肉碎炒飯既炒工都好唔錯,食得出每一粒都係好均勻咁炒過,而且都十分足料架十分鍾意食魚既我,都立即叫多一碟魚黎送飯~呢碟椒鹽蝴蝶魚外皮脆口,而入面仲保留住肉汁甜甜、酥酥咁好快就俾我食哂啦~炸雪糕豆沙鍋餅加雪糕總結黎講,我覺得呢一間係好有舊區感覺的飯堂,用一般既價錢就食到足料既飯菜,親民度
今次行過見到就諗住入去試下佢既「非凡」啦

入到去睇到Menu,睇落同其他小店都差唔多姐,
跟住個姐姐就同我地講:「牆上面呢D菜係Menu上面無架!」
一見到個德國咸豬手竟然只係$110!!我諗都唔諗就已經嗌左

等左一陣就已經熱噴噴咁黎到我地枱頭啦~
德國咸豬手
呢碟豬手好大碟,而且肉係勁多勁多既!真係抵到爛啊!!
德國咸豬手
職員姐姐幫我地切開之後,我地個個爭住食啊

雖然我一直都係度讚隻咸豬手,但其實其他菜式都唔錯架!
沙拉骨
呢碟沙拉骨係肉多骨少,而都有淋滿哂沙拉醬,無俾少料你架!

而且都十分足料架
櫻花蝦肉碎炒飯
十分鍾意食魚既我,都立即叫多一碟魚黎送飯~
呢碟椒鹽蝴蝶魚外皮脆口,而入面仲保留住肉汁

甜甜、酥酥咁好快就俾我食哂啦~
椒鹽蝴蝶魚
炸雪糕
炸雪糕(焦糖味)
豆沙鍋餅加雪糕
豆沙鍋餅加雪糕
總結黎講,我覺得呢一間係好有舊區感覺的飯堂,
用一般既價錢就食到足料既飯菜,
親民度滿分!
2017-04-05