2021-09-26
呢間小店比住係元朗嘅朋友經常推薦!而佢嘅位置係正天橋下面⋯⋯好方便!入面座位數量都大概有20個⋯⋯眼見好多女性客人都ORDER麻辣鴨血寬粉而我都想試下!《麻辣鴨血寬粉》$65佢地又真係好吸引!因為面頭有數舊大鴨血同蜂巢豆腐再加上大量芽菜!睇佢個湯好濃稠,而且唔太多油浮面,感覺比較健康☺️鴨血非常厚身,而且味道好好😋 蜂巢豆腐嘅用途係用黎索晒啲湯汁,真無正!寬粉份量都唔少!都OK索到湯汁!雖然佢係麻辣鴨血寬粉,但麻辣嘅程度係BBBB辣,佢係香多過辣⋯⋯所以唔太食得辣既朋友仔都都食到☺️《紅燒牛肉麵》$68上枱佢唔算好濃郁,湯頭清清地都飲到牛肉味牛𦟌數量唔少,厚身得黎又軟腍,好足料😍但略嫌麵質唔夠彈牙~比起其他地方嘅紅燒牛肉麵,呢度真係清甜D紅、白蘿蔔都好清甜,好味《鹽酥雞》$46真係對佢冇抵抗力嘅一樣台灣小食!呢度嘅雞肉鮮嫩多汁厚實嫩滑,外面嘅炸粉好薄⋯⋯唔會食到成口都係粉❤️《金沙抹茶奶泡》$32店方好似話來貨問題而冇左面頭果層CREAM~·我是冇所謂的😂抹茶味OK濃得嚟係唔錯嘅,igable!!《白桃桂花烏龍清茶》$32店員話佢係無糖的,我覺得唔錯呀!夠晒健康,又可以飲到佢嘅清香
而我都想試下!
《麻辣鴨血寬粉》$65
睇佢個湯好濃稠,而且唔太多油浮面,感覺比較健康☺️
寬粉份量都唔少!都OK索到湯汁!
《紅燒牛肉麵》$68
上枱佢唔算好濃郁,湯頭清清地都飲到牛肉味
牛𦟌數量唔少,厚身得黎又軟腍,好足料😍
但略嫌麵質唔夠彈牙~
比起其他地方嘅紅燒牛肉麵,呢度真係清甜D
紅、白蘿蔔都好清甜,好味
《鹽酥雞》$46
《金沙抹茶奶泡》$32
抹茶味OK濃得嚟係唔錯嘅,igable!!
《白桃桂花烏龍清茶》$32