2016-05-18 157 浏览
呢間食比利時菜既餐廳地點非常容易搵,而且好大,裝修得好靚~一入到去,個度既負責人就好友善咁為我地介紹餐牌上既食物。我地叫左一個mussel set、兩個前菜、一個主菜同兩杯野飲,啲人通常都係咁叫。本身好少食西餐既我,以為啲野既份量會好少,怕唔夠飽。但原來唔係!我地叫既mussel係用creamy既湯煮,味道濃郁,而且mussel會伴埋啲薯條、麵包一齊上,所以唔洗怕唔飽~另外個兩個分別係蟹餅、同焗茄子,兩個都係店長推介。個蟹餅好特別,真係啖啖都係蟹肉、配上香脆既法式麵包,好match!另外個個焗茄子都唔錯,勁多芝士,而且伴碟既茄汁都係好有心思咁調味過,味道層次好豐富。主菜我地叫左rosemary roast chicken,我不嬲對燒雞情有獨鍾 ^3^,呢個燒雞烤到好香、配埋啲粟米湯汁好甜好好味,不過就咁食既話就鹹左啲啲。另外個兩杯野飲都好特別!一個係椰子味、一個係raspberry味,椰子味個個好好飲,我推介!其實呢間野啲啤酒都係重頭戲,但因為小妹唔飲酒,所以試唔到。鍾意啤酒既人不妨一試!啤酒配青口,一定好正!

2016-05-17