大熱天時,唔搵嘢飲真係幾高難度。行開尖沙咀嘅the one,見到宣傳廣告,話有300幾間分店嘅鮮茶道進駐尖沙咀The One,見到個數目更龐大,心諗應該非常好飲,所以就特登落到去aeon 嗰餐去買野飲。啱啱開新裝修,個門面都幾舒服企理。門口放咗好多嘅茶葉罐,一睇就知係主打查嘅飲品啊。可惜嘅係,去到已經四五點,因為怕飲完茶之後會瞓唔着,所以唯有試其他非四五點,因為怕飲完茶之後會瞓唔着,所以唯有試其他非茶類飲料。見到佢哋係用咖啡機黎沖茶,覺得非常有趣,唔知咁樣會唔會濃啲呢?我叫咗蜂蜜蘆薈( $23 ),叫咗去冰同少甜,飲落去其實就單純嘅蜂蜜水,同埋加咗蘆薈,可能唔係飲佢哋嘅招牌嘢,飲落唔覺有乜特別。男朋友叫咗紫芋鮮奶( $27 ),加白珍珠( $5),雖然叫咗3分甜,但係個飲品都仲係非常甜,正常冰啲冰真係大大舊,飲嘅時候啲冰好阻住哂。我同男朋友都唔係太鍾意呢間野出品,下次唔會再試lo。

啱啱開新裝修,個門面都幾舒服企理。

我同男朋友都唔係太鍾意呢間野出品,下次唔會再試lo。

2018-07-21