2018-07-15 6207 浏览
今日黎到銅鑼灣已有幾間分店既酒鍋打邊邊, 豪食一餐先. 首先叫左個揚名四海鍋, 有黑松露什菌鍋, 濃湯豬骨鍋, 四川麻辣鍋, 咸酸菜胡椒豬肚鍋. 四個鍋都有別的風味, 有辣有唔辣, 幾個朋友一齊食都可以, 啱哂唔同人既口味. 今日想講下呢個黑松露什菌鍋, 好香黑松露味, 而且同什菌係非常夾. 話明豪食, 緊係要叫返盤牛元帥拼盤LA, 有安格斯牛, 牛味重, 雪花佈滿得均勻, 差點兒入口即溶既感覺哦. 跟住仲有牛展, 切得薄薄, 所以唔會硬, 仲有牛脷TIM呀, 口感爽口.再黎個蜂巢豆腐, 最啱就係放係D濃湯到, 咁樣就可以索盡哂湯既精華LA.跟住又點少得呢個海鮮拼盤呀, 全部都好新鮮, 有爽口彈牙既蝦, 鮮甜聖子, 勁大隻元貝, 仲有蜆TIM AR哈哈….因為肚餓叫左呢款麻辣鴨血, 口感超滑, 麻辣味夠哂, 就算一陣未食哂都可以放落麻辣湯底加熱, 真係好鬼開胃.好耐無食過竹輪卷啦, 放係黑松露什菌鍋到就最夾, 同埋呢隻竹輪卷質感一D都唔梅, 仲好香蛋味.其實今日只係同一個朋友黎食, 下次決定要叫多幾個FD黎先得, 哈哈…..

2018-05-14