Green Orange

2024-03-16 494 浏览
今年生日虽然前后发生了不少插曲,但多谢百厌无意地揾咗呢间估唔到咁高质嘅餐厅同我食饭🥳唔知因为系星期一,定系上环呢个地方真系写字楼放工后就无乜人呢,我哋由六点慢慢食到九点,我哋都系包场咁滞,只有一个客入来me time… 虽然好似VIP咁包场好正咁,但一路食就觉得好可惜,因为,真系,好好食呀🥹 由前菜、小食、汤、主菜都好有水准🧑🏻‍🍳 真心希望佢周末系好旺的,但平日都应该要有几枱,唔系点营运呀😟 而家OpenRice仲有现金券优惠添,真系好值得嚟呢度一试!!因为生日,呢晚我俩都好疯癫,嗌咗好多嘢食🙈 肥,下个月先减啦😆😄😬😎·烤虎虾海鲜浓汤 🦐卖相好得,真系好香虾味,好浓,但系又唔会过咸同埋偏苦·忌廉白酒煮青口 青口size都唔细,食落甜甜的·炸鱼薯条 🐟🍟炸粉好脆而且薄,唔会炸到硬,同埋唔会有油溢味。块鱼柳都应该唔系普通嘅冰鲜鱼,因为仲有啲水份,薯条好好食😋·酥炸特大日本生蚝 哗,呢个真系冇得顶,谂住唔食生蚝就食个炸蚝啦。好好食,🦪🦪真系几大只同埋即使喺里面都仲系好Juicy,好鲜,个炸粉又系好薄脆,唔会抢咗个味😃👍🏻·黑毛猪火腿凯撒沙律 🥗食返个沙律清一清个胃同埋个口先🤣 新鲜嘅菜,

·烤虎虾海鲜浓汤 🦐
卖相好得,真系好香虾味,好浓,但系又唔会过咸同埋偏苦

·忌廉白酒煮青口 青口size都唔细,食落甜甜的

·炸鱼薯条 🐟🍟

·酥炸特大日本生蚝

·黑毛猪火腿凯撒沙律 🥗
食返个沙律清一清个胃同埋个口先🤣 新鲜嘅菜,同埋黑毛猪大大块

•黑松露杂菌意大利面🍝
以为会系最普通的一道,但系食到黑松露好香无煤气味。意粉软硬适中。估唔到佢creamy得来又唔会好腻,所以食完都无饱滞感👏🏻

·慢煮纽西兰肉眼扒🥩 三成熟,好高质

·法式伯爵茶焦糖炖蛋 🍮
伯爵茶味好香,配上甜甜嘅炖蛋,好满足☺️

多谢大厨用心制作和摆盘😚 真系回味无穷。
  • 虎虾海鲜浓汤
  • 炸鱼薯条