今日同事last day 啦,古語有云 「要留住個人,首先要留住佢個胃」,所我選擇左「飯聚地點」last day 呢位同事係同時lunch既飯腳, 😅都有帶佢食過好多次「飯聚地點」既lunch set, 今次我地叫佢地既到會✌✌。仲成功留住左同事個胃✌✌,佢話離開公司後,都一定番黎「飯聚地點」聚一聚😍😍香煎法式鵪鶉髀🍗 細細隻,好特別,出面好少有得食德國傳統白豬手 🍖外皮爽脆, 又不失味道,有 驚喜香草烤焗羊架🐏 唔會太騷, 唔會太熟鞋颯颯西班牙海鮮炒飯🥘 食過好多次, 但佢個飯底真係好好味,而且彈牙,好有口感原個菠蘿炒飯🍍 酸酸甜甜嘅菠蘿, 好適合夏天食蜜糖豬寸骨 🍖 size唔會太大/太細 ,一人一隻啱啱好韓式醬炆牛肋條 🐴 牛肉炆得好林好入味,甜甜地嘅拿破崙意大利麵 🍝 意粉彈牙吾係淋pat pat香煎油甘魚鮫 🐟 油甘魚魚油豐富, 肉質軟滑黑糖軟包+蕃茄軟包🥖🥖🥖 口感結實,完全唔同出面啲包焦糖燉蛋 🍮 好香濃蛋香,但吾會過甜士多啤梨芝士蛋糕 🎂 真材實料,但價錢平大集團一半
,所我選擇左「飯聚地點」

last day 呢位同事係同時lunch既飯腳, 😅

香煎法式鵪鶉髀🍗 細細隻,好特別,出面好少有得食

德國傳統白豬手 🍖外皮爽脆, 又不失味道,有 驚喜

香草烤焗羊架🐏 唔會太騷, 唔會太熟鞋颯颯

原個菠蘿炒飯🍍 酸酸甜甜嘅菠蘿, 好適合夏天食

蜜糖豬寸骨 🍖 size唔會太大/太細 ,一人一隻啱啱好

韓式醬炆牛肋條 🐴 牛肉炆得好林好入味,甜甜地嘅

拿破崙意大利麵 🍝 意粉彈牙吾係淋pat pat

香煎油甘魚鮫 🐟 油甘魚魚油豐富, 肉質軟滑

黑糖軟包+蕃茄軟包🥖🥖🥖 口感結實,完全唔同出面啲包

焦糖燉蛋 🍮 好香濃蛋香,但吾會過甜

士多啤梨芝士蛋糕 🎂 真材實料,但價錢平大集團一半
香草烤牛架
西班牙海鮮燉飯