2020-05-24 399 浏览
一講幸福每人都想要,努力去爭取,這裡能夠可以用錢,用時間換嚟嘅45分鐘幸福,潛意識上日本來已經好嘢,裝修日式西化,空間感大,座位與座位間距離寬闊。上枱班戟彈吓彈,像浮牀,漲滿圓形,熱騰騰,看上去,軟綿绵,因預知應該的質感及口感,無失望亦無驚喜,但真實放在面前,都令人愉快感,原味有個球形白色物體,以為雪糕,口感似忌廉,有人說海盐牛油,餐牌寫麥盧卡蜜糖牛油,但我吾覺得~不甜不咸不油,只幼滑。人類對圓形物體特別喜歡,乜球乜波,都喜歡玩,再加上白雪雪。蛋香四溢,一片薄荷葉,黃啡白綠顏色,倒出琥珀色焦糖,又一次溫暖心靈。其實蛋香,古祖蛋糕都有同樣效果,假如將其美化是否有同樣幸福感?奶茶班戟 配自家製穀麥, 奶茶醬~ 煉奶溝奶茶, 好甜, 蘋果肉桂穀物, 我最鍾意食肉桂但係食唔出, 蘋果乾幾粒,唔講唔知, 鮮忌廉, 對我嚟講我無研究,我因不喜歡食忌廉, 無味得過滑,不油,我接受。埋單惠$265,紫微話無下次,要企係到等半小時,時間體能犧牲,感受不到幸福,每人要求不同,佢只要無小人,有馬贏;我就有新野,靚個隻,不花錢,仔女……加上健康!

2020-05-13