2018-12-10 70 浏览
有時候 肥妹會想偷偷地 自己一個去食好野所以自己一個走左去食日本野 呢度裝修感覺好舒適 而且感覺好日本我揀左個800蚊Omakase 但肥妹較細食 所以就SKIP 左少量熱食喇首先黎個壽司5客 仲有刺身同蠔一上菜已經令人咋舌 因為係秋天用左楓菜作裝飾 多加一份秋天味道由左邊開始鱈魚白子 難得等到秋天先食到食落淡淡 好綿好滑好creamy而且 白子係美顏聖品 下一件係金錭  魚肉本身都係偏淡食落鮮嫰美味 然後就係帶子 未放入口已經聞到鮮味清甜gei 帶子配上暖暖gei 飯 一件真係唔係好夠之後接住就係三文魚肥美gei魚肉泛起油光 脂肪入口即溶三文魚味道即刻喺口入面散開 好滿足接住落黎gei 笠貝 同三文魚形成左對比比起三文魚濃郁gei 油脂 笠油係清爽而帶有海水味食落好似會係口入邊跳舞咁然係就係燒鰈魚裙邊 燒汁香濃魚肉軟滑 入口細膩而個蠔好爽口 帶有海水味 好滿足呀跟住 就係食刺身 有拖羅 油甘魚 鱈魚同白身魚白身魚軟滑 食落清淡 鮮甜油甘魚 油脂分佈平均 口感細嫩鱈魚肥美細滑 入口即溶而拖羅肥美 香滑到呢 入口即溶都不但止 肥美到差啲Chok食完凍野 跟住就要食串燒喇首先係串燒芝蔴雞
有時候 肥妹會想偷偷地 自己一個去食好野

首先係串燒芝蔴雞
芝蔴醬沾滿雞香左gei雞肉 香濃醬汁配軟滑雞肉 食指大動
蒜香燒豬肋骨 蒜味香濃 豬肋骨燒得香口 送酒一流

呢個係串燒雞軟骨 廚師話呢個係日本亞波美雞
咬落真係好JUICY, 軟骨有咬口 仲燒得好香口

最後 用個清爽gei 柚子雪糕做結美
柚子皮味道帶甘 為味覺清洗左一次

雖然係一個人gei 晚餐 但員工非常熱情
會成日照顧住我需要 好多客人 但聽到佢地會同每個客人都打下招呼
令人感覺好窩心