2024-03-08 127 浏览
荃湾由大会堂、荃新天地,行天桥到尽头,经过杨屋道街市,都系一间商场,但呢度原来有间又系酒吧,就系餐厅嘅地方。里面灯光比较暗,相信夜晚食会更有feel。睇下餐牌有咩食等嘢食嘅时候,可以饮水酒吧式装修,夜晚应该几有feel卡邦尼意粉 Spaghetti Carbonara $143意粉唔太腍,酱汁Creamy同好多烟肉,仲有香草🌿算几好食,不过感觉唔系意式蛋汁嘅感觉。牛油咖哩鸡Butter Chicken Curry /Naan Bread $182作为一间西式餐厅,有呢个质素,非常惊喜。茄汁味嘅咖哩鸡肉,喺印度餐厅会有好少辣,呢度接近完全唔辣,非常易入口,但开胃。当有啲印度餐厅都系俾普通Nann,甚至急冻油酥饼嘅时候,呢度嘅Nann系有蒜蓉牛油,系出面要加钱另外叫嘅质素,可能就要多谢呢度嘅印巴员工啦!Fruit Punch (Happy Hour) $75酒吧版嘅杂果宾治,一般系石榴糖浆沟橙汁,酸酸甜甜,口味开胃,但多数无放生果。不过呢度放左蓝莓同士多啤梨,仲插住菠萝,除左卖相更好,都会有更多真实嘅清新。Virgin Colada (Happy Hour)$75经典饮品Pina Cola

睇下餐牌有咩食
等嘢食嘅时候,可以饮水
酒吧式装修,夜晚应该几有feel

卡邦尼意粉

牛油咖哩鸡

Fruit Punch (Happy Hour) $75

Virgin Colada (Happy Hour)$75
经典饮品Pina Colada嘅无酒精版本,呢度变成菠萝味重,少少椰子嘅沙冰,味道非常清新。头先食完好好食,但少少油腻嘅食物,真系好适合,就系取代印度餐厅嘅Mango Lassi。
小计$475
加一$47.5
Total $523

2024-03-03
等候时间
3 分钟 (堂食)
牛油咖哩鸡