2022-12-03
餐廳:易食 (大角咀)地址:大角咀角祥街31號地舖我有定期捐成份血嘅習慣,喺西九龍捐血站捐完血就去咗附近大角咀嗰邊食嘢🍴,呢間充滿人情味、平民價錢但高質嘅西餐小店——易食 @eat._.easy 開咗接近4個月,已經儲咗一班定期嚟食飯嘅熟客,佢哋做緊嘅優惠都幾有吸引力🤩12月生日嘅人喺晚市堂食惠顧任何正價食物都有8折優惠🎉,而唔喺生日都唔緊要,只要叫正價食物滿$400以上亦都有最高8折嘅優惠。踏入12月餐廳仲推出二人同四人海鮮拼盤套餐,比你可以同朋友家人一齊過嚟分享美食同聖誕嘅喜悅🎄
✝️加拿大海膽伴夏威夷木瓜莎莎及北海道帶子、海膽天使酥 $188餐廳嘅扒類同海鮮都相當出色,呢道前菜絕對喺一個她好嘅Kick Off,橙黃色嘅加拿大海膽體型較大,飽滿得嚟鮮甜濃香😍,加上有檸檬酸、夠晒開胃嘅夏威夷木瓜莎莎做配搭,有解膩嘅作用;爽嫩嘅北海道帶子同天使酥形成口感上嘅對比🆚,一軟一脆真喺忍唔到口好快就食晒😆✝️美國頂級穀飼肉眼 $348厚度十足、有12安士嘅美國頂級穀飼肉眼脂香味豐富牛肉濃香達至頂級程度,咬落軟嫩多汁💦,仲帶有少少筋部同脂肪食落就更重牛香🐮;略嫌牛扒上嘅鹽有啲多,就咁食嘅話會有少少
地址:大角咀角祥街31號地舖
✝️美國頂級穀飼肉眼 $348
✝️意大利椰子雪葩 $68
用椰子殼做器皿裝住嘅椰子雪葩🥥,
呢排天氣突然間凍咗好多,食完嘢坐喺到聽陣歌、同店員吹吓水、嘆埋杯熱Latte($28)暖吓胃就最適合不過😌