2018-08-23 284 浏览
今日黎到堅尼地城的樓上墨西哥私竇同成班朋友食餐風味正宗墨西哥菜 飲返杯#cocktails食物方面 推介牛油果醬#Nachos將六款調味料按個人口味混入新鮮牛油果蓉🥑再配合脆卜卜的手製#Tortilla 🤟🏻另外叫左個Baby sweet corn 配ButterMayo食勁正🤪之後係Chef Salad 下面有好多粟米雜菜加上秘密調味 好清新開胃#Tacos 有成七款選擇 最欣賞#Cauliflower tacos🌮唔好諗住驚食飽左而唔試 因為佢真係幾特別 香口惹味主菜個Roasted Chicken就相當有水準 肉好嫩 即使雞胸都係!牛都好嫩滑又Juicy 份量夠多 價錢合理 仲有椰菜仔係底 焗到又香又脆鱸魚 魚質鮮美 魚味突出 甜品就覺得個Ami’s Tres Leches Cake幾有特色Housemade Cake加上Whipped Berries再淋上甜奶口感濕潤 奶味香濃 亦比較甜我就幾欣賞 不過食唔慣太甜的就會建議試另一個甜品#ChurrosChurros上有#Caramel 醬旁邊有#Popcorn 同#Vanilla 雪糕相比之下無咁甜 但我就覺得前者值得試啲飲品就
今日黎到堅尼地城的樓上墨西哥私竇
同成班朋友食餐風味正宗墨西哥菜 飲返杯#cocktails