2023-01-17
「 𝐒𝐚𝐢 𝐊𝐮𝐧𝐠 • 𝐁𝐚𝐤𝐮 」 今日要介紹一個好地方 Weekend嘅時候更係要去relax吓 今日去咗西貢 @BAKU_HK 做水療同按摩 之前都有去開按摩但係呢到嘅環境勁舒服同埋離開市區 去吓西貢呢啲地方更加有啲似去緊旅行抛開放有煩腦🙈 一入到去 先坐底店員會倒杯水比我地 之後就問我地想選擇咩嘅精油 再比我地試每一款精油睇吓邊隻適合自己🥰 我地簡咗呢到signature八古同檸檬精油 店員好細心有耐性講解每隻精油又咩好處同適合咩人 之後就問我地有無想主要按摩邊個部位多啲 之後店員就帶咗我地入去2人房 首先係做水療浸係個池到之後就換翻衫係同一間房都做按摩 一路做一路可以同朋友一齊傾吓計勁CHILL👍🏻💖 按完摩之後就上一層去佢地嘅CAFE食少少野填吓個肚🥰Cafe環境好舒服 枱與枱之間唔會好近 樓底又好高所以特別舒服 呢間cafe有啲小食、蛋糕同飲品(咖啡、茶) 而飲品方面都好多特別嘅選擇 例如係山葵泡沫咖啡、七味鴛鴦拿鐵 ☕️🤍七味鴛鴦拿鐵呢杯係啲好新奇嘅飲品所以要試試 鍾意飲好立克同柯華田嘅你一定喜歡 因為係由呢兩種飲品mix埋的 再加入七味粉令到飲落係有少少辣味幾刺激 中
🤍七味鴛鴦拿鐵
呢杯係啲好新奇嘅飲品所以要試試 鍾意飲好立克同柯華田嘅你一定喜歡 因為係由呢兩種飲品mix埋的 再加入七味粉令到飲落係有少少辣味幾刺激 中和翻柯華田同好立克嘅甜味
🤍沖繩風格黑糖牛奶咖啡
呢杯係充滿海鹽黑糖嘅牛奶咖啡 配埋個Cafe環境感覺好有沖繩風格
🤍白玉柚子甜塔
甜塔造型好精緻 柚子酸酸甜甜 中間係啲白玉煙煙韌韌 整體唔會好甜👍🏻推介
🤍大天王山葵粟米片配三色沾醬
呢個係需要製作時間 呢個份量係有啲誇張一大碗 係用Doritos粟米片再係上面淋咗三款醬 有牛油果醬、蕃茄醬同埋濃濃嘅芝士醬🥰口感非常豐富