去到KCC买杯嘢饮,得个「西脸4眼姐姐」睇铺,当时无人,叫佢帮我check下D coupon仲用唔用到,结果佢"吓"咗一下!然后西脸地问我要咩。我叫咗杯嘢再check埋D coupon,用咗佢唔够15秒,然后叫我补返$8,我重覆一次我叫既嘢及再提醒佢系要"冻少冰"的,佢无应我,然后再西脸机械式叫我补$8,咁咪补啰。(买杯嘢啫,唔洗西口西脸咁既态度呀!!)之后有一班人黎买嘢,其间佢同事回来,结果一路等我杯嘢,都唔见有,我见人群散咗佢另一个员工,原来条西脸4眼姐姐冲咗杯热既比我!明明讲咗两次要"冻少冰"的,咁都会冲错,变咗我又要再等啦!另一个员工见我一脸不满,对我态度很好,话"不好意思",我就当著大家面大声同佢讲:『我跟这位「西脸4眼姐姐」重覆咗两次,佢都冲错比我,态度又差,想点呀!』这位态度很好的员工就很快帮我冲过,及跟我说不好意思。最后我跟这位这位态度很好的员工讲:「叫你同事唔想做就咪鬼做啦!」
(买杯嘢啫,唔洗西口西脸咁既态度呀!!)

2022-09-26
等候时间
10 分钟 (外卖自取)