西環一帶除咗有好多精緻嘅Coffee Shop,都有好多好嘢食!今日天氣涼浸浸,梗係打個邊爐暖粒粒吓啦!今次就試試呢間"4號烤吧",有朋友仔試過佢哋大和分店話好正,睇吓午市有咩食先👇🏻👇🏻!午市Menu:$70 一人熱煲套餐有雞、有魚、有牛,都幾多選擇!$70 已經包咗白飯/米線,同埋汽水,價錢嚟講真係好抵食👍!想豐富啲,你都可以追加鍾意嘅配料,選擇都好多㗎!店員知我唔係好食辣,就推介咗龍湯豆腐魚片煲。睇返佢哋店內有個大魚缸,原來真係即刻撈條魚上嚟即劏,即整!唔怪得知啲魚片咁爽口啦,而且份量都唔少,魚片都裝到滿滿;啲豆腐都好滑lulu,好好味!今次追加咗紅薯粉$28、薯仔片$30、萵筍 $28擺咗入煲唔係好耐,都已經浸到好入味,個魚湯都好鮮甜。想加湯,店員都係用返魚湯加㗎,個湯好濃郁,食完暖粒粒好滿足呀!小食方面,嗌左七味椒鹽豆腐 $25。呢個係店員力推話個個食過都話正!冇講笑,椒鹽味香口,又唔會太咸,值得追加!另外都嗌咗花雕醉雞翼尖$38,呢個就覺得普通啲。整體嚟講,$70 有個熱煲Set Lunch 非常抵!值得一提,世界盃期間佢哋係營業到凌晨2點半,大家夜晚想約Friend齊齊睇

午市Menu:$70 一人熱煲套餐

店員知我唔係好食辣,就推介咗龍湯豆腐魚片煲。

睇返佢哋店內有個大魚缸,原來真係即刻撈條魚上嚟即劏,即整!

今次追加咗紅薯粉$28、薯仔片$30、萵筍 $28

小食方面,嗌左七味椒鹽豆腐 $25。

整體嚟講,$70 有個熱煲Set Lunch 非常抵!
值得一提,世界盃期間佢哋係營業到凌晨2點半,大家夜晚想約Friend齊齊睇波都有個好去處啦!

2022-12-06