2022-10-24
西環一直都係美食中嘅聯合國~喺幾年大學生涯入面都品嚐左唔少,每一個都帶比我唔少驚喜,有種去小旅行的感覺和樂趣!相信香港唔多地方可以體驗到墨西哥風情,今次呢間就可以品嚐墨西哥口味🤞🏻主廚烹飪墨西哥料理超過30年,理念係想整健康又美味嘅料理比香港人品嚐~所以成間店都用咗牛油果綠作主調!唔怪得入到去都非常Colorful同埋活潑可愛!Verde Mar西文意譯Green Sea 🌊,感覺都名副其實地綠~٩(´ε` ٩و~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~。・゜Avocado Tostoda $89 (8.5/10)睇到Menu上的配圖已經心心眼,係用牛油果整成嘅花花~刀工細膩,估唔到味道都夾!下面脆片配牛油果好合適,口感一流☺️。・゜Fried Chicken $78 (8/10) 本來想食Corn Chips但係嗰日冇曬轉咗呢個,但係味道唔算特別,而且辣醬真係頗辣~。・゜Alambre w/ Skirt Steak $188 + $30 (9/10) *推薦!Alambre係指墨西哥菜入面,用Corn或者麵皮配蔬菜同肉類,今次就選擇左牛肉~面頭都有熱熔芝士配搭蔬菜,蔬菜主要都係椒類~牛肉
٩(´ε` ٩و
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
睇到Menu上的配圖已經心心眼,係用牛油果整成嘅花花~
。・゜Fried Chicken $78 (8/10)
本來想食Corn Chips但係嗰日冇曬
轉咗呢個,但係味道唔算特別,而且辣醬真係頗辣~
面頭都有熱熔芝士配搭蔬菜,蔬菜主要都係椒類~
牛肉份量都幾多,唔洗擔心太少要單食麵皮
兩者之間都幾夾,用鐵板裝著就唔會凍🔥
。・゜Rice Pudding $78 (8.5/10)
以為係Jelly狀其實係液體為主的甜品🍮
由於好多米粒所以頗飽~甜甜地少少椰味