某日經開西環,見到一間寫住牛油果專門店,原來是主打墨西哥菜,於是試一試佢。第一道菜 Avocado ceviche $149一嚟到就見到牛油果雪山咁樣切成,再配合埋墨西哥薯片,本身薯片沒有味道,再配合買一粒粒切好的牛油果,青瓜粒,蕃茄和洋蔥背起一起吃,就好似吃緊guacamole只不過無成蓉,是一粒粒狀的,材料亦很新鮮。Taco 三件 $99我哋嗌咗炸魚,雞,豬Chorizo 三款入邊,我最喜愛是豬Chorizo,肉碎裏面有些許辣的味道。至於雞肉亦很有咬口,炸魚亦很香脆可口,三款Taco以上都配有蕃茄粒洋蔥粒,面頭亦有牛油果醬,而牛油果醬上面有芝士粒 ,至於餡餅沒有烘過的,喜歡不熱氣的你。最後叫咗 Birria beef stew $189值得一讚這個慢煮牛是用咗兩天時間慢煮同醃製的,牛的肉質嫩滑,入口即溶,倍感愛上,加上醬汁不是很濃郁,亦不會很鹹,味道剛剛好,再配合飯一起吃,非常之有胃口,瞬間吃掉。吃的方法店員說將木盤上三個匙羹裝住的芫荽洋蔥青檸放下醬汁混埋一齊,味道非常豐富。Avocado smoothie $78 至於牛油果奶昔,飲完之後飽上加飽,不是很濃郁牛油果的味道,混合左其

第一道菜 Avocado ceviche $149

Taco 三件 $99

我哋嗌咗炸魚,雞,豬Chorizo

最後叫咗 Birria beef stew $189

Avocado smoothie $78

至於牛油果奶昔,飲完之後飽上加飽,不是很濃郁牛油果的味道,混合左其他牛奶奶昔一齊,所以感覺係十分之飽肚的,但十分之健康飲品之一,啱晒增加蛋白質keep fit的你