2024-12-18 175 浏览
今次👦🏻👧🏻過海行下中西區,意外地發現咗呢間集咖啡、鮮花、陶瓷為一體既小店,同咖啡師傾計先知原來佢以前喺虹吸式咖啡比賽攞過獎,咖啡質素有保證!🌟炭燒鮑魚海膽意粉👦🏻最愛嘅海膽意粉,意粉用上扁意粉,口感比Al Dante軟。而海膽忌廉汁都幾鮮甜冇腥味。至於鮑魚就切薄片,上菜前再輕輕炙燒,味道似係日式醬油浸過,甜甜地又唔會韌。🌟慢煮雞肉香草意粉至於慢煮雞肉部份,雞肉貌似用咗雞胸,切片再焗,質感實在,又唔會太鞋口。至於香草醬(英文寫係Pesto),感覺上有香草味但羅勒味唔夠濃烈,如果可以重手多少少就好!🌟Blackccino比較少地方會搵到Blackccino 泡沫黑咖啡,緊係要試下!用加咗冰既Espresso打入空氣,質感綿密幼滑幾Foamy!

🌟炭燒鮑魚海膽意粉

🌟慢煮雞肉香草意粉