2021-01-11 763 浏览
今日難得放假,所以就去遠d ,同朋友黎個西環一日遊。 社交平台 見到d 食物好吸引,而且係星期日仲有得book枱,所以就book咗試一試。去到,我同朋友就已經鎖定目標,一定要食牛油果。因為喺香港要食到好食嘅牛油果真係好難,所以通常要西式餐廳先好食。咁我同朋友,就分別帶叫左兩個唔同牛油果嘅菜式。到咗之後,我哋兩個雙眼發光。佢啲牛油果多到好似唔駛錢咁,超足料。而且仲要係超好味嘅牛油果,又香又夠霖,而且佢個麵包底都好吸引。我朋友嘅粟米薄餅都好好食。而且我同佢兩個都有煙肉,好多地方食嘅煙肉都好難食,又咸又硬。依一間好好食,味道啱啱好。不過因為天氣太凍,我哋坐嘅位近門口。所以食物凍得好快,不過都唔影響食物嘅味道。值得一提,舖頭有開暖氣真係好貼心。仲有佢係歡迎寵物入去㗎,依間舖頭嘢食又好味,服務態度又好。值得一讚。

2021-01-10