2022-08-26 103 浏览
朋友尖沙咀返工,佢話呢度有間西班牙餐廳最啱傾計食飯。佢鐘情西班牙菜,所以佢就帶左黎呢度,今晚由佢話事。餐廳地方都幾大,裝修好有西班牙特色,地版、牆上掛布同餐碟都好colourful。Sangria white:呢個係西班牙傳統酒,白酒配上一D切片雜果,苦中帶甜,唔錯。加表隆尼亞蕃茄麵包:呢個上時暖暖地,配埋旁邊蒜頭、蕃茄、甜椒一食齊,都幾香喎。水牛芝士沙律:水牛芝士入口係水感感覺,唔同一般芝士味道咁濃。沙律菜新鮮,醬汁係酸醋,仲有蕃茄添,好開胃。香辣蒜香橄欖油大蝦:蝦肉大隻,結實彈牙,入口有D辣辣地,蒜香味道加上橄欖油,幾好。燉自家煙燻安格斯牛肋條:牛肋條燉得好淋,好入味,有煙燻味道。旁邊有薯蓉做伴菜,連汁食就夠晒味道。蟹肉蟹膏闊條麵: 味道好濃,上面仲有隻溫泉蛋,將蛋汁蟹肉蟹膏mix埋一齊食,好香蟹膏果種鹹香味,口感豐富,估唔到咁好食。

2022-08-25