2025-06-24
呢度嘅1862招牌西班牙海鮮飯真係誇張到呢🍚 直徑成30cm嘅巨型鐵盤震撼登場 飯面鋪滿手掌咁大嘅藍青口🦪 飽滿蜆肉同油潤臘腸 藏紅花嘅金黃色澤靚到唔捨得食🌞 飯粒吸盡海鮮精華 仲有超邪惡飯焦脆底👅 每啖都係滋味暴擊💥火腿些利酒炒蜆絕對係驚喜之作🍷 蜆肉粒粒爆滿冇沙 些利酒香氣優雅唔會苦澀 仲有伊比利亞火腿嘅鹹香點綴🧀 蒜片同parsley嘅香氣層層遞進🌿 好食到簡直犯規🤤服務真係無得彈💯 店員 換碟收碟速度快⏩ 仲不時問我哋覺得味道如何👌同埋俾左幾次濕紙巾我地換💖雖然無叫酒飲🍷 但佢哋嘅西班牙特飲都好出色🍹 今次太口渴無影底😂環境復古得嚟有格調 紅磚牆同吊燈好有巴塞風情🏰 唯一缺點係海鮮飯要等足30分鐘⏳ 但新鮮即製絕對值得等💖中環高質西班牙菜首選📍 兩個人share份量啱啱好👫 下次一定要試埋佢哋其他特色小菜🦑 服務同食物都滿分嘅體驗🌟