2014-10-12 4270 浏览
今日起新世纪广场行街, 行完后见到GREYHOUND, 就入去试下同之前起曼谷食既有无分别, 食完后觉得几好, 味道同起泰国食既一样.见到个WINE LIST, 红白酒好多都系二百几蚊, 都算抵饮. 于是叫支意大利白酒飮下叹下, 只酒入口充满果香, 饮落感觉清新.三文鱼片配泰式辣酱‌, 三文鱼好肥美, 个泰式酱汁酸而带辣,醮上酱汁配上蒜头, 口感清新, 不过食得多就觉得腻左少少制辣肉酱手包粉卷酱‌, 依个之前起泰国食过, 个味道完全一样. 将粉皮片、泰式青酱、肉酱和生菜包住嚟食, 辣辣地非常滋味好食招牌脆炸单骨鸡翼, 依间餐厅既招牌菜式, 香料腌得很好,炸完内裹啲肉重系好滑好淋, 用嚟送酒一流. 最后叫多个鸭腿汤河用来饱肚, 鸭腿大大只劲多肉有咬口, 配合滑滑既河粉真系又夹又好食.
二百几蚊既白酒,唔错几好饮
薄三文鱼配泰国辣酱
秘制辣肉酱手包粉卷