2019-02-02 137 浏览
就到新年啦!食团年饭系必需嘅,前排同老爷奶奶食咗上海菜团年饭,今日我地一家就去咗食西式团年饭!我地一早 book 咗枱,18:00 嚟到,冇咩人!门口好大,好易就揾到!我地两大两小,店内有bb凳提供,仲有小童餐具,真系好细心。店内有儿童餐提供,有 A, B, C 三个餐,呢个系儿童餐 A,有胡麻沙律,茄汁粟米鸡粒意粉,仲有鱼形鱼饼,鱼饼好好味,爸妈都抢住食,配埋橙汁,小朋友至爱!儿童餐C,一样有胡麻沙律,仲有妈妈至爱芝士通心粉,芝士味好重,好正!都系配橙汁!大人就先嚟个前菜:香煎鸭肝配多士,好够热,配埋多士一齐食,个口感一流,好味到想再食!另外点少得汤呢?要试梗系试招牌蚝汤啦!好重蚝味,峤爸好钟意食蚝,啱哂佢!饭精一定要食饭,龙虾汁海鲜意大利饭,好多海鲜好足料,配埋龙虾汁,热辣辣送上嚟,配搭得好好,正!主菜平时通常拣牛,今次一于试新嘢,食鸡。烧原只去骨美国野春鸡,因为系即烧关系,所以要等半个钟。好嘢系值得等嘅,个鸡热辣辣上枱,配埋香料,啖啖肉好好味!饮品我地又系拣「冻柠檬茶」,茶唔会好苦,清清地几好!甜品一:烩车厘子金宝脆脆配云呢拿雪糕,打碎块饼,入面就会有啲烟出嚟,好好玩!我平时都系

我地两大两小,店内有bb凳提供,仲有小童餐具,真系好细心。

儿童餐A

儿童餐C

香煎鸭肝配多士

招牌蚝汤

龙虾汁海鲜意大利饭

烧原只去骨美国野春鸡

冻柠檬茶

饮品我地又系拣「冻柠檬茶」,茶唔会好苦,清清地几好!

烩车厘子金宝脆脆配云呢拿雪糕

甜品一:烩车厘子金宝脆脆配云呢拿雪糕,打碎块饼,入面就会有啲烟出嚟,好好玩!我平时都系食开苹果脆脆,估唔到车厘子脆脆都好夹好好食!

罗勒奶冻配青柠雪葩

甜品二:罗勒奶冻配青柠雪葩,个味都几特别,估唔到都好夹㖞!大人小朋友都食唔停口。

最后嚟返张世纪合照,难得的团年饭嘛!

总结:一家人都系好钟意食西餐,有 bb凳对妈妈嚟讲系好重要,芊峤最开心系有儿童餐具,又有儿童餐食,食儿童餐仲送扭蛋一个。餐厅仲好贴心,准备咗画笔同填色纸比小朋友,等佢地未食嘢前可以填吓颜色,爸爸妈妈又可以轻松一下。
2019-01-31
庆祝纪念