2015-05-07
話說最近公司搬咗去深水埗,Lunch時間我同d同事就會去公司附近既西九龍中心巡鋪, d野好平架! 而且以後Lunch 再唔係只得茶餐ABC , 因為8/F Food Court 有好多好野食,我決定耍試晒咁多間! 同大家一齊分享!! 今日先試吓8F17皇帝雞la, e對來自韓國既夫婦決心把傳統炸雞引入美食廣場, 反應相當受歡迎, 在韓劇熱潮之下, 炸雞更供不應求. 主理人每日早上新鮮製造,要細心把雞肉部份脂肪去除,放落滾油先炸一次,在加上醬汁前再炸至金黃色,香噴噴既韓式炸雞就可以進食la. 醬汁有三款口味包括韓辣,甜辣,醬油.我就選咗甜辣醬, 炸雞脆卜卜加上甜甜地,辣辣地. 仲有年糕送,數量唔多,始終唔係主角,多少無所謂la, 由於主理人想保持質素,堅持每日新鮮製造,仲要即叫即做,所以供應有限,售完即止架!要試朋友就早d嚟la.
题外话/补充资料:
韓國夫婦好友善架,笑容滿面!