2023-05-08 99 浏览
食完好似无咩特别先讲下环境,餐厅为和风设计,景观视野开阔,地方宽敞,可以睇到维多利亚港。用餐环境黎讲,真系一流,装修又够气派! 可惜食物方面未到心中期待水平🥺-沙律酸酸甜甜既开胃沙律,无咩特别既评价。 -带子、白鳕鱼、法国鹅肝刺身方面每日都唔同 当日系刺身级带子、鹅肝同雪鱼。我地叫左带子同鹅肝,鹅肝油脂感满满🙌🏻师傅煎得外脆内软,配埋佢轻轻焊过既包以汉堡嘅形式夹住个鹅肝食,减低左鹅肝嘅油腻,超级好食!但系带子就差紧d🫠 烧得太耐,破坏哂口感同完全食唔到食材本身既鲜甜。-南非鲍鱼 、 大虾鲍鱼爽口弹牙 大大只 煎紧𠮶阵仲识郁㗎🤣🙌🏻同带子唔同,今次师傅就煎得好好,食落极弹牙又香口!至于大虾,都要赞一赞,食落肉质札实弹牙,每只虾都充满虾膏!-澳洲和牛 (厚烧)师傅推广我哋食三成🔥师傅会放一块面包系碟上用黎吸走牛肉既油,减低油腻感(呢个举动好贴心)。 至于重头戏既和牛反而无咩特别,我身边人叫左次一级既美国牛(厚烧)食,对比之下,竟然相差无几。食左3旧左右就因太油腻食唔落。个人建议叫美国牛(薄烧)仲好。-季节野菜 、炒饭 ?面豉汤 、甜品野菜款式有红椒、冬菇、芦笋 新鲜香甜,个人好钟意芦笋嘅爽
食完好似无咩特别

可惜食物方面未到心中期待水平🥺

-沙律

酸酸甜甜既开胃沙律,无咩特别既评价。
前菜沙律

-带子、白鳕鱼、法国鹅肝

-南非鲍鱼 、 大虾

至于大虾,都要赞一赞,食落肉质札实弹牙,每只虾都充满虾膏!

-澳洲和牛 (厚烧)

-季节野菜 、炒饭 ?面豉汤 、甜品

野菜款式有红椒、冬菇、芦笋 新鲜香甜,个人好钟意芦笋嘅爽口,烧得啱啱好 多汁唔干
炒饭好干身又粒粒分明!甜品有师傅即制焦糖牛油多士
多士涂满焦糖牛油去烧,脆身香口,超级邪恶又好食!!

2023-05-03
用餐时段